Thuisbioscoop inrichten

Bij een thuisbioscoop komt meer kijken dan alleen technologie, om een thuisbioscoop volledig op te zetten moet er ook gedacht worden aan dingen zoals het decor en de correcte plaatsing. Ook is het wellicht nodig om een verhoging te maken in de vloer, stoelen achter elkaar zetten zorgt er namelijk voor dat elkaars zicht belemmerd wordt.

Thuisbioscoop; Kiezen tussen beamer of TV

De eerste keuze die gemaakt moet worden door de klant is als er een beamer of tv in de thuisbioscoop moet komen. Omdat de technologie van tegenwoordig erg geavanceerd is zijn beide goed geschikt voor een thuisbioscoop.

Voordelen beamer

Een voordeel dat een beamer heeft is het formaat, voor een redelijke prijs kan een beamer al snel een beeldscherm van ruim 1 tot 5 meter projecteren op een projectiescherm. Er zijn natuurlijk ook goede televisies die een thuisbioscoop een scherm van een groot formaat kunnen geven; echter zijn deze schermen vaak niet weggelegd voor het hedendaagse huishouden en zijn ze vaak onbetaalbaar. Er moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het feit dat hoe groter je een beamer een scherm laat projecteren hoe waziger het beeld gaat worden.

Een ander voordeel van een beamer is het aantal ruimte dat de beamer in beslag neemt, een beamer hangt hoog en zit dus bijna nooit in de weg, verder kunnen de projectieschermen vaak opgerold worden op het plafond waardoor de thuisbioscoop ook gebruikt kan worden voor andere activiteiten.

Voordelen televisie

Net zoals de beamer heeft ook het gebruik van een televisie in de thuisbioscoop voordelen. Zo is een voordeel van het gebruik van een televisie dat je handig ander apparatuur aan kan sluiten en direct kan overschakelen naar normale zenders wanneer er niet gekeken wordt naar een eigen film. Dit apparatuur kan ook aangesloten worden op een beamer; echter staat een beamer niet op de grond en moeten kabels naar het plafond getrokken worden wat bij een televisie niet het geval is.

Bij het gebruik van een thuisbioscoop televisie hoeft er ook niet direct speakers aangeschaft te worden wat bij een beamer vaak de kosten behoorlijk omhoog kan brengen, ook is een voordeel van een televisie dat ze in tegenstelling van een non-led beamer niet te maken hebben met levensduur van lampen. Een non-led beamer moet deze elke 2 jaar vervangen, ook is een thuisbioscoop televisie een stuk stiller dan een beamer.

Thuisbioscoop speakers

Voor een optimaal thuisbioscoop ervaring is er ook een goede speaker set nodig, hiermee wordt niet bedoelt dat je er slechts twee aanschaft maar minimaal een 5.1 surround set. Surround sets voor een thuisbioscoop zijn verkrijgbaar in veel prijscategorie├źn en komen dus ook in verschillende kwaliteiten, rekening houdend met het budget van de klant worden er speakers gekozen van optimale kwaliteit.

Thuisbioscoop stoelen

Bij een thuisbioscoop horen natuurlijk ook comfortabele luxe stoelen waar comfortabel in gezeten kan worden. Van te voren moet er bepaald worden hoeveel stoelen de klant precies wilt hebben in de thuisbioscoop. Ook zijn er verschillende combinaties mogelijk en plaatsing mogelijkheden, het meubilair kan geleverd worden in verschillende kleuren, er is dus voor elke klant een ideale optie.